29 خرداد سالگرد درگذشت دکتر شریعتی بود
با تاخیر، ضمن گرامیداشت آن بزرگوار کتاب های زیر به علاقه مندان این حوزه معرفی می گردد
آشنایی اجمالی با مرحوم شریعتی:
علی شریعتی مزینانی، مشهور به دکتر علی شریعتی (۲ آذر ۱۳۱۲، روستای مزینان، سبزوار – ۲۹ خرداد ۱۳۵۶، ساوتهمپتون، انگلیس) نویسنده، جامعهشناس، تاریخشناس، پژوهشگر دینی اهل ایران، از مبارزان و فعالان مذهبی و سیاسی و از نظریهپردازان انقلاب اسلامی ایران بود، که در سن چهل و چهارسالگی بهصورت مشکوکی در انگلستان درگذشت، و هماکنون آرامگاه وی در مکانی نزد مقبره زینب کبری در دمشق سوریه است. شریعتی علاوه بر شهرت زیادش برای سهم داشتن در انقلاب ایران، دلیل دیگر شهرتش کارنامه فعالیتهای اوست که برای احیای مذهب و سنت در جامعه و بیدادگری نسبت به سلطنت وقت داشته است. شریعتی را در ادبیات معاصر معلم شهید مینامند. و از زمان انقلاب تاکنون یادبودهای زیادی یه یاد او برگزار و اجرا کردهاند. و از آن زمان نقدها و تجلیلهای زیادی پیرامون آثار، آراء و تاثیراتی که او بر چند دههٔ معاصر ایران گذاشته وجود دارد.
.............
با ملاحظه ی آثار مرحوم شریعتی، میتوان به دکترینروش شناسی اودر تبیین وتحلیل مواضع اش پی برد. وی آینده نگریژرف اندیش و بسیار آگاه به امور زمان و اتفاقات ایران در آن عصر بود.
اختلاف نظری بین مرحوم شریعتی و مرحوم ایه الله مطهری، کاش دیالکتیک میشد، مرحوم مطهری بدلیل نگرش فلسفی صدرایی و موضع گیری که مقتضا و برخاسته از دروس فراگرفته و مطالعاتش میشد، اشتباه تاریخی در خصوص مرحوم شریعتی کرد، نامه ایی می نویسد که موید این موضوع می باشد.
اجمالا اختلافی که در روش شناسی بین دومرحوم بود، ناشی از منابع معرفتی سازنده نظریه بود که جنبه هایی که مرحوم شریعتی از آنها استفاده کرده بود، مرحوم مطهری ناآگاه از آن بود.
هر دو مرحوم، سلسله احیاگران و مصلحان می توانند در کنار هم کمک و سازنده فکری نسل کنونی باشد، افسوس که عده ایی مغرضانه، مغرورانه و از سر تکبر غفلت می کنند و از تجربه زیستی متفکرانه و اندیشهورزانه دور مانده اند.
فهرست صوتى زیر گزیدهاى است از معروفترین سخنرانىهاى دکتر شریعتى که در اینجا گردآورى شده است.
با تشکر از آقاى دکتر میناچى که ما را در تهیه آرشیو صوتى یارى نمودند.
و با درود به روان پاک دکتر حبیب الله جریرى و کاظم متحدین که اولین گامها را در راه حفظ و اشاعه این سخنرانىها برداشتند.
Ali Shariati على شریعتى
http://www.shariati.com/speech.html
سیر مطالعاتی حقیر از نویسندگان داخلی ازنظر عددی مرحوم شریعتی،ازنظر حجمی شهید مطهری،از نظر...سروش می باشد شریعتی تا سال58 هشتاد اثر وبقیه حساب از دست رفته است.
واما بعد در سال72 مقاله ای تحت عنوان فلسفهء تاریخ نوشتم که از هرسه بزرگوار استفادهء شایانی کردم به علاوه از نظریات کارل پوپر وادوارد هالت کار ودیگران بر خود بالیدم بر داشتن استادی همچون مطهری(با واسطه) وانگشت حسرت گزیدم بر مظلومیت هرسه بزرگوار که شریعتی از بی اعتنایی وهراس از ترویج افکارش و مطهری از جانبداری ایشان از ناحیهء کسانی که خود بعضا مطهر نیستند.واما در فلسفه دست مطهری پر تر است از مرحوم شریعتی.
واما در عکس تشیع جنازه اولی صادق طباطبائی کاندیدای ریاست جمهوری در دورهء اول واخری دکتر ابراهیم جوادی وزیر خارجه مرحوم مهندس بازرگان که حقیر با چهار نفر ایشان از نزدیک ملاقات داشته ام.